Начало Борба COVID-19 поставя под въпрос провеждането на Бундеслигата по борба

COVID-19 поставя под въпрос провеждането на Бундеслигата по борба

COVID-19 поставя под въпрос провеждането на Бундеслигата по борба
0

Пандемията от COVID-19 за пореден път постави под въпрос провеждането на спортни събития в страната. Заразените с коронавирус в Германия отново се повишиха, а здравните служби в страната съобщиха за 29 364 новозаразени през последното денонощие.

По този начин Бундеслигата по борба и участието на българските национали в нея са неясни. В някои региони първенството бе замразено, а втората дивизия изцяло спряна.

Въпреки това и многото въпросителни около провеждането на срещите, българските национали редят победа след победа. Трима родни представители на класическата борба взеха участие в срещите през на 27-28 ноември.

Осми пореден успех записа Йоан Димитров. Националът на България не остави шансове на своя опонент Килиан Шафер, като се наложи с 5:1 в категория до 98 килограма.

В същата категория победа записа и Симеон Станкович. Националът, който живее и тренира в Германия се наложи над Юлиян Лейкин с 3:1.

Атрактивна победа записа Недялко Петров. Българинът се справи с Михайл Лапп след драма, завършила 17:11 в категория до 57 килограма.