Начало Борба Сергей Семенов е готов за отмъщение срещу Риза Каялп

Сергей Семенов е готов за отмъщение срещу Риза Каялп

Сергей Семенов е готов за отмъщение срещу Риза Каялп
0

На 3 декември в Русия ще се проведе шоуто по борба Гран При на Москва – Купа АЛРОСА. Един от основните сблъсъци на вечерта ще бъде битката на олимпийските медалисти в тежка категория – Сергей Семенов и Риза Каялп.

В интервю за руската федерация по борба Семенов разказа как се настройва за важна среща и сподели какво е правил след Олимпийските игри в Токио.

„Мина достатъчно време от Игрите, работя върху грешките, въпреки че всичко беше ясно още тогава. Случи се така, че не можех да подходя към олимпийския турнир по начина, по който беше необходимо. Подготовката беше трудна. Едва си спомням първия ден от състезанието – бях разсеян. На втория ден вече беше по-лесно. Нямах достатъчно сили, но се радвам, че успях да напусна Токио с медал, въпреки че мнозина очакваха да стигна до финала. Важните борби за мен са огромен адреналин, с който все още се опитвам да се справя. Настройката ми е в главата, а мотивация никога не ми липсва“, каза руснакът.

Как прекарахте времето си след Олимпиадата?

,,Треньорите ми дадоха възможност да пропусна един тренировъчен лагер, отдъхнах, рестартирах се и се захванах за работа, започнах да тренирам. Олимпийският цикъл ми даде много опит, сега ще подходя още по-внимателно към подготовката, във всички аспекти, особено в храненето. Имам два олимпийски медала, два бронза са резултатът, но имам стремеж да спечеля медали с различен цвят. Целта остава същата – олимпийско злато, а аз ще използвам всичките си шансове до последно“, категоричен бе медалистът от Олимпийските игри.

Какви са плановете ви?

,,На първо място се подготвям за турнира на 3 декември, за битката с Риза Каялп. Загубих от него три. Всички мои мисли са насочени към дългоочакваното отмъщение. Готов съм. Няма да говоря гръмки думи предварително, на тепиха ще си проличи“ разкри Семенов.