Начало Бокс Непобеденият Хъргович: Готов съм за Фюри, Усик и Джошуа

Непобеденият Хъргович: Готов съм за Фюри, Усик и Джошуа

Непобеденият Хъргович: Готов съм за Фюри, Усик и Джошуа
0

Хърватският боксьор Филип Хъргович се чувства уверен да се изправи срещу най-силните боксьори в тежка категория в момента. Той е и олимпийски бронзов медалист при най-тежките от Игрите в Рио де Жанейро, Бразилия.

„Готов съм за всички тях. Тайсън Фюри, Олександър Усик и Антъни Джошуа. Това са битки, които бих искал да се проведа през 2022 г. и бих бил повече от щастлив да се докажа срещу всички тези бойци, но не съм сигурен дали тези битки могат да бъдат организирани“, разкри хърватският боксьор в интервю за „DAZN“.

Филип Хъргович има баланс от 13 победи в 13 срещи на професионалния ринг. Той е спечелил 11 от тях с нокаут. През настоящата година хърватинът нанесе първа загуба в кариерата на черногореца Марко Радонич.

В следващия си двубой на ринга Хъргович тряваше да срещне американеца Скот Алекзандър, но той се оттегли и така хърватинът получи нов опонент – непобеденият германец от сръбски произход Емир Ахматович (10-0). Срещата ще бъде подгряваща на главното събитие между Девин Хейни и Джоузеф Диаз на боксова гала, която ще се проведе на 4 декември в „MGM Grand“ в Лас Вегас.

„Ако трябва да чакам по-дълго за тези двубои, тогава има много други бойци в дивизията, с които бих могъл да се бия, които могат да ме отведат до позиция да се бия с Тайсън Фюри или Олександър Усик. Има редица бойци под топ момчетата, които бих искал да срещна, така че ако най-големите битки не могат да се организират, тогава ще се радвам да се изправя срещу бойците точно под тях“, завърши Хргович.