Начало Борба Семенов срещу Риза Каяпл на Гранд при на Москва

Семенов срещу Риза Каяпл на Гранд при на Москва

Семенов срещу Риза Каяпл на Гранд при на Москва
0

Москва приема олимпийски, световни и европейски шампиони по борба на Гран При турнира с награден фонд в руската столица. Едни от най-изявените борци в последните години ще премерят сили на 3-ти декември.

От руската федерация по борба разкриха още две от имената, които ще се борят за голямата награда на Москва. Става въпрос за най-титулуваните борци в тежката категория на класическата борба – руснакът Сергей Семенов и Риза Каяпл от Турция.

Двамата са медалисти от Олимпийски игри, световни и европейски игри, като до сега са се срещали два пъти – през 2015 година на Европейските игри в Баку и през 2018 година на иранската клубна лига. И двата пъти турският борец излизаше победител. Ще успее ли Семенов да запише първа победа над Риза, ще разберем на 3-ти декември.

Най-титулуваният участник в турнира по класическа борба ще бъде двукратният олимпийски, трикратният световен и четирикратният европейски шампион Роман Власов. От руската федерация обявиха, че негов основен конкурент за титлата в категория до 77 килограма, ще бъде световният от Сърбия Виктор Немеш.