Начало Борба Четирима българи на финал и старт на Назарян на „Дан Колов-Никола Петров“

Четирима българи на финал и старт на Назарян на „Дан Колов-Никола Петров“

Четирима българи на финал и старт на Назарян на „Дан Колов-Никола Петров“
0

Наситено българско участие ще има в днешния ден на един от най-силните международни турнири по борба – „Дан Колов – Никола Петров“ . Цели четирима българи ще излезнат във финалните схватки в своите категории в надпреварата.

Безспорно най-интересна ще бъде битката за титлата в категория до 62 кг при жените. Там на финала една срещу друга излизат българките Тайбе Юсеин и Биляна Дудова. Юсеин, която е световна и двукратна европейска шампионка в категорията, както и настояща бронзова медалистка от Олимпийските игри, ще има тежката задача да се изправи срещу настоящата световна и европейска шампионка, но при 59-килограмовите.

Двете вече веднъж се срещнаха на тепиха. Това е случи на полуфиналите на държавното първенство, което се проведе в средата на януари. Тогава до успех стигна Юсеин с 2:1 точки.

Кирил Милов, който не даде точка до момента на своите опоненти, ще се изправи срещу световния юношески шампион от 2011 година и бронзов медалист при мъжете от 2017 година – Реваз Надарейшвили от Грузия.

Грузинецът е един от най-здравите, във физическо естество, борци на шампионата.

В категория до 76 кг при жените България ще има финалист. Това е Мария Оряшкова. Тя ще спори с индийката Равита в битка за златото.

Днес участието си в турнира започват още четирима български борци.

Едмонд Назарян, европейски шампион от 2020-а но при 55-килограмовите, ще стартира срещу унгареца Андраси при 60-килограмовите в класическия стил на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ във Велико Търново.

Айк Мнацаканян, бронзов медалист от световни и европейски първенства ще срещне грузинеца Ананидзе в категория до 77 кг на класическия стил.

В свободния стил Ахмед Магамаев стартира срещу молдовеца Гросул при 86-килограмовите.

Бронзовата ни олимпийска медалистка Евелина Николова почива на старта в категория до 57 кг и очаква победителката от сблъсъка между финландка и американка във втория кръг.

Схватките от турнира започват в 10:30 часа в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Схемите може да видите ТУК   

Програмата може да видите ТУК

Двубоите може да наблюдавате на живо на сайта на БФ Борба ТУК

А по телевизия b1b.box ще има 4-часово предаване от 16 до 20 часа ТУК