Начало Борба Дани Александров на 1/4-финал след нова лекция

Дани Александров на 1/4-финал след нова лекция

Дани Александров на 1/4-финал след нова лекция
0

Даниел Александров достигна фазата на 1/4-финалите в кат. до 77 кг. при класиците на Европейското първенство по борба за мъже и жени в Румъния.

Съперник на Дани на осминафинала бе Николас Кристен от Швейцария, но швейцарецът бе тотално надигран и в двете части на срещата. Кристен бе поставен в партер и след две безпроблемни хвърляния резултатът на почивката бе 6:0 в наша полза.

Малко след подновяването Александров изхвърли противника в защитната зона и по този начин му бе присъдена победа с техническо превъзходство. В следващия кръг противник на златния медалист от „Дан Колов – Никола Петров“ ще бъде Едгар Бабаян от Полша.

За съжаление, представителите ни в категориите до 55 и 87 кг. – Недялко Петров и Йоан Димитров загубиха дебютните си мачове.

При 55-килограмовите Петров допусна загуба от украинецът Владислав Коростелов, който стигна до победа при резултат 4:4, но Коростелов бе отбелязал последната техническа точка в схватката.

Йоан Димитров започна на 1/8-финал срещу Ерик Жилваси от Унгария. Роденият във Враца борец започна по-добре срещата, но във втория период бе поставен на два пъти в партер и след успешни хвърляния на унгареца загуби с 6:3.