Начало Борба Двама българи чакат за репешаж на световното по борба в Будапеща
0

Двама българи чакат за репешаж на световното по борба в Будапеща

Двама българи чакат за репешаж на световното по борба в Будапеща
0

Двама българи в свободния стил имат шанс да бъдат изтеглени на репешаж и да се борят за бронзовите медали на старта на световното първенство за кадети в Будапеща, Унгария. Дянко Дянков и Радомир Стоянов ще се надяват на успешен развой на полуфиналните схватки на техните категории, за да продължат участието си и във втория ден, утре.

В категория до 65 килограма Дянков достигна до четвъртфиналите. Той записа убедителни победи над Зайвалд (Австрия) с 11:1, както и над поляка Новаковски с 8:4, но бе спрян на крачка от полуфинала. Българският талант отстъпи с 3:11 на грузинеца Джогричани и ще се надява той да се класира за финала, за да го изпрати на репешаж.

В категория до 80 килограма пък Стоянов падна на старта от Сагар Яглан с 10:15. Индиецът обаче също се класира за полуфинал и така съхрани шансовете на нашия национал за бронза. Срещите от 1/2-финалите започват днес от 19:00 часа.

Останалите ни двама представители днес допуснаха поражения от състезатели на Киргизстан. Серджан Юсеинов (48 кг) падна от Азум Абдикаликов с 3:14, а Денис Нами (55 кг) отстъпи на Доктурбек Улу с 2:7 и приключиха участието си.

Българският тим в свободния стил е воден от треньорите Диан Динчев и Мариян Стойнев. Утре на тепиха ще излезе последният ни участник – Слави Стаменов (71 кг). Той ще срещне в първия си мач Йерхан Бексултанов (Казахстан).