Начало Борба Дянков и Стоянов ще се борят за бронз на Световното в Будапеща
0

Дянков и Стоянов ще се борят за бронз на Световното в Будапеща

Дянков и Стоянов ще се борят за бронз на Световното в Будапеща
0

Дянко Дянков и Радомир Стоянов ще имат възможност да спечелят бронзови медали от Световното първенство по борба свободен стил в Будапеща, Унгария. Родните таланти бяха изтеглени на репешаж, съответно при 65 и 80-килограмовите.

Дянков достигна до четвъртфиналите в унгарската столица, където бе спрян от грузинеца Джогричани. Представителят на бившата Съветска република обаче постигна драматичен успех над иранеца Али Абас и се класира за финала в категорията.

Така той даде повторен шанс на Дянков, който във вторник, 20 юли, ще срещне на репешаж испанеца Фелипе Мия. При успех българският талант ще се бори именно с Али Абас за бронзовото отличие.

Стоянов от своя страна загуби още на старта от индиеца Сагар Джаглан. За негов късмет обаче, съперникът му достигна до финала в категорията и така му даде повторен шанс за атака на бронза. Националът ни трябва да преодолее двама съперници по пътя към малкия финал. Първият от тях е Мурса Урсанкаев.

Радомир Стоянов бе изтеглен на репешаж в Будапеща Снимки: Bul-wrestling.org

Утре на тепиха ще излезе още един българин – Слави Стаменов (71 кг). Той ще срещне в първия си мач Йерхан Бексултанов (Казахстан). Националният ни тим в свободния стил е воден от треньорите Диан Динчев и Мариян Стойнев.