Начало Борба Без световни купи в борбата през 2020-та и 2021 г.

Без световни купи в борбата през 2020-та и 2021 г.

Без световни купи в борбата през 2020-та и 2021 г.
0

Международната федерация по борба (UWW) обсъди вариантите за продължаване на спортния календар и първенствата, които ще се изиграят до края на 2020-та година. Програмата ще бъде утвърдена на ново засезание на централата през месец август, а всеки домакин може да отмени шампионатите, съобразно епидемиологичната обстановка в страната.

UWW дискутира промените в програмага, които първенства отпадат и кои ще бъдат отложени за следващата година. Сред решенията е и да няма световни купи до края на 2021-ва.

Според предложенията, състезанията в международната борба ще бъдат подновени първо с континенталните първенства за кадети, юноши и младежи до 23 г. Потенциално стартовете ще се върнат в прозореца между 1 септември и 30 октомври.

Планирано е юношеските световни първенства да се проверат в края на ноември или началото на декември в Белград, а тези до 23 г. да останат в Тампере (Финландия) на същите дати – от 23 до 29 ноември.

Всички първенства до 15 г. – континентални и световно се отменят за 2021 г., тъй като през септември децата започват училище и няма да имат физическа възможност да участват. Първоначално България бе домакин на европейско първенство, което трябваше да се проведе в началото на месец юни в комплекс „Камчия” край Варна.

Заради риска с хора в по-зряла възраст, за  следващата година се отлага и световното за ветерани. Надпреварата ще бъде в Гърция.

Световното първенство за 2021 г. пък е насрочено за 2-10 октомври в Осло.

UWW планира и световно първенство през тази година, но датите и мястото ще бъдат определени допълнително, съобразно кандидатурите за домакинство.