Начало Борба Двама българи продължават на репешажите на Европейското първенство по борба до 23г.

Двама българи продължават на репешажите на Европейското първенство по борба до 23г.

Двама българи продължават на репешажите на Европейското първенство по борба до 23г.
0

Двама българи продължават в репешажите на Европейското първенство по борба до 23 години в Баку, Азербайджан. Научихме от БТА.

Петър Горняшки започна с успех срещу Георгиос Барбанос (Швеция) – 4:2 в категория до 72 кг на класическия стил. А на четвъртфиналите отстъпи пред грузинеца Георги Чеквадзе, призьор от европейски първенства за същата възраст и номер 1 в Европа от 2022 година, с 0:10. Съперникът му продължи на финала, така в утрешния ден Горняшки ще спори в пресявките, като очаква победителя от двубоя между турчин и унгарец.

В категория до 67 кг Димитър Георгиев загуби на старта от еврошампиона за 2023 година Азар Сариев (Азербайджан) – 5:9. Но противникът му достигна финал и даде втори шанс на младия ни национал, който в репешажите ще излезе срещу дагестанеца с полски паспорт Арсланбек Салимов, трети в света до 20 години.

В утрешния ден участието си започват и жените. На тепиха ще излязат три български представителки – Емине Осман (50), Фатме Шабан (59) и Даниела Бръснарова (68). В четвъртък ще стартират Ирена Бинкова (53), Несрин Сюлейманова (57), Гергана Стоянова (65) и Ванеса Георгиева (72). 

Жените са водени от треньорите Станка Златева и Стоян Петков, а мъжете в класическия стил от Юлиян Георгиев и Тарек Абделслам. 

Български съдия на първенството е Филип Манолов.

тагове: