Начало Борба Две от девойките ни в битка за бронз на Европейското по борба

Две от девойките ни в битка за бронз на Европейското по борба

Две от девойките ни в битка за бронз на Европейското по борба
0

Две от състезателките на България, които участват на провеждащото се в момента Европейско първенство по борба за юноши и девойки, ще имат шанса да се завърнат от Рим с бронзов медал.

Това са националките ни Назифе Таир (55) и Фатме Шабан (59), които претърпяха загуби на полуфиналите в своите категории.

20-годишната Назифе победи норвежка и литвийка, но на 1/2-финал загуби от азербайджанка. Утре родената в Провадия националка ще спори за място на почетната стълбичка срещу италианка или унгарка.

www.bul-wrestling.org

18-годишната Фатме Шабан победи представителка на Сърбия, но след това отстъпи на украинка. Утре състезателката на СК „Лютфи Ахмедов“ ще се бори за бронза срещу италианка или румънка.

www.bul-wrestling.org

Останалите ни представителки днес – Емине Осман (50), Даниела Бръснарова (68) и Ванеса Калоянова (76) отпаднаха без шанс за репешаж. В четвъртък на тепиха излизат останалите ни три участнички – Михаела Михова (53), Мима Танева (62) и Ванеса Георгиева (72).

Борис Кирилов не успя да спечели брознов медал в категория до 60 килограма при класиците. Националът загуби битката за третото място срещу представителя на Израел Мелкаму Фетеме с 6:1, завършвайки надпреварата на пето място.