Начало ММА Овърийм споделя защо е решил да се включи в кеча

Овърийм споделя защо е решил да се включи в кеча

Овърийм споделя защо е решил да се включи в кеча
0

На Алистър Овърийм му предстои дебют в професионалната борба. Той ще се изправи срещу Адам Шер (по-известен от WWE като Броун Строуман). Събитието ще е част от кеч веригата WES, но ще е с нова дата – 9 юли.

Решението му се видя странно за някои хора, тъй като само преди година Алистър се изказа доста грубо към цялата идея на професионалната борба и хората, които участват в нея. Думите му тогава бяха:

„Кеча е тъп. Това дори не е спорт. Извинявам се на всички WWE фенове, но това е моето мнение. Не съм го гледал от 20 години, нито съм гледал мачовете на Брок.“

В момента обаче той се подготвя усилено за своя дебют в кеча. Алистър признава, че вижда нещата от друга гледна точка и се радва, задето ще предизвика себе си в нова дейност.

„В своя защита ще кажа, че като дете бях огромен фен на професионалната борба, просто в един момент спрях да я следя“ обоснова решението си той. „Винаги съм имал периоди, в които съм харесвал кеча и такива, в които не съм. Сега съм в добър период. Не забравяйте, че аз не се изказвах никак ласкаво и за кикбоксьорите, но сега правя точно това, както и преди 10 години.“

Овърийм твърди, че вече се климатизира в света на професионалната борба и се чувства готов за подвизи. Въпреки това се радва на допълнителната възможност за тренировки, преди наистина да излезе на ринга.

„Трябва да си добре подготвен, защото иначе няма да изглежда добре.“ обясни той.“ Разбира се, миналото ми в ММА помага, защото си свикнал да падаш по определени начини, но все пак е различно. Свалям шапка на всички мъже, които се занимават с кеч.“

Със своите 193см. Овърийм винаги е бил от най-едрите момчета в ММА, но сега му предстои да се изправи срещу 204 сантиметровия Адам Шер, който тежи над 140кг. Алистър споделя, че е бил силно впечатлен от нещата, които човек с подобни размери може да направи.

По отношение на бъдещето си в професионалната борба Алистър беше обран и каза, че иска първо да види как ще премине дебютът му, а чак след това ще обмисли нещата по-сериозно.

Най-малкото през октомври му предстои да срещне стария си съперник Бадр Хари в мач с малко по-различни правила.