Начало Борба Златният Назарян: Време е за световната и олимпийската титла

Златният Назарян: Време е за световната и олимпийската титла

Златният Назарян: Време е за световната и олимпийската титла
0

Едмонд Назарян взе четвъртата си европейска титла при класиците в трета възрастова категория.

20-годишният феномен надви на финала състезаващия се за Полша Арсланбек Салимов с 11:2, като по този начин спечели първото си злато при юношите. Преди две години Назарян спечели злато при мъжете, а преди това Еди имаше и два първи места при кадетите.

„Чувствам се супер! Дойдох за златото и го взех“, сподели наследникът на Армен Назарян.

„Нямах притеснение на финала, вече съм се борил на тази възраст. Знаех, че трябва да бъда максимално концентриран и да не се отпускам. Вече имам европейски титли във всички възрасти, сега започвам световните… И после олимпийската.

„Не мога да кажа кой медал ми е по-значим. Всеки си има своята цена, защото е постигнат с много труд. Всъщност това Европейско първенство, а и всички предстоящи турнири, са подготовка за Световното при мъжете през септември. Сигурен съм, че с добри тренировки ще успея да сбъдна поредната си мечта“, добави националът ни.

Своето мнение за успеха и за подготовката на Еди даде и личният треньор на Еди Емил Иванов:

bul-wrestling.org

„Същият поляк Еди го победи и на европейското първенство за юноши през миналата година, но тогава резултатът бе 12:7, а сега бе много по- убедителен – 11:2″, уточни специалистът.

„Целта ни тази година е Световното за мъже, затова го пуснах и на по-горната категория, за да трупа опит с по-тежки състезатели. Иначе за Олимпийските игри в Париж остава твърдо на 60 кг. Радвам се, че всичко върви по план.

„Трудното всъщност беше преди Европейското, когато трябваше да се справяме със здравословни проблеми, имаше и разочарование от турнира „Никола Петров“. Но вече всичко е зад гърба ни. Отиде на Европейско за мъже в Белград, стана втори, което не е никак малко. Да се бориш на 55 кг и след това на 60 кг…. Други борци и победа не могат да вземат, да не говорим за медал“, добави Емилов.

Източник: www.bul-wrestling.org