Начало Борба Едмонд Назарян ликува с титлата в Рим
0

Едмонд Назарян ликува с титлата в Рим

Едмонд Назарян ликува с титлата в Рим
0

Едмонд Назарян спечели европейската титла от шампионата за юноши и девойки до 20 години в Рим. Големият ни талант в класическия стил, който през 2020-а спечели златото при мъжете във „Вечния град“, постигна поредния си голям успех. Синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян бе безапелационен в категория до 63 килограма.

На финала днес Едмонд се справи със състезаващия се за Полша Арсланбек Салимов. Националът ни показа типичния си, много атрактивен стил, при което не остави шансове на противника си. Той доминираше изцяло на тепиха и напълно заслужено се поздрави с титлата след технически туш с 11:2 точки.

В сряда шанс да спечели медал ще има и Борислав Кирилов. В категория до 60 килограма той тушира Йоргос Папайоргиос от Гърция, но загуби от Дмитри Хачидзе. Грузинецът обаче стигна финал и изтегли национала ни на репешаж, където той ще срещне Гилда Шамбино (Франция). Участието си в Рим приключиха Радослав Димитров (67 кг), Димитър Стефчов (72 кг), Ивайло Иванов (82 кг) и Калоян Иванов (97).

Утре стартират и състезателките ни при девойките. На тепиха ще излязат Емине Осман (50 кг), Назифе Таир (55 кг), Фатме Шабан (59 кг), Даниела Бръснарова (68 кг) и Ванеса Калоянова (76 кг).