Начало Борба Евелина Николова ще запали олимпийския огън

Евелина Николова ще запали олимпийския огън

Евелина Николова ще запали олимпийския огън
0

Евелина Николова, която е настояща бронзова олимпийска медалистика от Игрите в Токио през миналата година в категория до 57 кг в борбата, ще запали олимпийския огън в Благоевград.

Компания в начинанието ще й прави олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика – Мадлен Радуканова.

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международния олимпийски ден в града, съобщиха от „blagoevgrad.eu“.

В инициативата, която ще се проведе на 23 юни от 11 часа около езерото в парк „Бачиново“, ще се включат над 100 участници – ученици, студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“, преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски”, деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо възпитание и спорт и ученици.

Преди старта на факелното бягане ще бъде запален символично олимпийският огън от двете ни олимпийски медалистки в борбата и художествената гимнастика.

Проявата се организира от Олимпийски клуб „Благоевград“, Община Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със съдействието на БОК.

Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 година МОК насърчава НОК да отбелязват Международният олимпийски ден с различни инициативи.