Начало Бокс Австралийски нокаутьор посяга към титлата на Дюбоа

Австралийски нокаутьор посяга към титлата на Дюбоа

Австралийски нокаутьор посяга към титлата на Дюбоа
0

Лукас Браун иска да си върне титлата на „редовен“ шампион на WBA в тежка категория. Това обяви самият австралиец пред медии.

43-годишният ветеран има баланс от 31 успеха (28 с нокаут) и 3 поражения (от Дилиън Уайт, Дейв Алън и Пол Галън).

По-рано този месец той нокаутира, малко изненадващо, още в първия рунд Жуниор Фа, нанасяйки му едва втора загуба от 21 срещи на професионалния боксов ринг. Победата му донесе и шампионския пояс на Океания на WBA.

Това се случи на боксова гала, която беше част от събитието Камбосос-Хейни, състояло се на стадион „Марвел“ в Мелбърн.

След успеха, Браун се надява на един последен манш за световна титла още повече, че той е добре познат в Обединеното кралство (с оглед срещите му там с Дилиън Уайт, Дейв Алън, Камил Соколовски и т.н.

„Мениджърът ми се занимава с това в момента. Влизайки в битката с Фа, бях в топ 15 на WBA. Сега, защитавайки тази титла, предполагам, че може да се издигна с едно или две места там. Отговарям на условията и бих искал да се боря за старата си титла и всъщност да се опитам да си я върна“, каза Браун.

Редовната титла на WBA е притежание на Даниъл Дюбоа. Английският талант я спечели след като надделя над бившия носител на пояса – Тревър Брайън от САЩ с нокаут в четвъртия рунд на боксова гала, състояла се в Маями преди около 2 седмици.

„Дюбоа е много добър, не ме разбирайте погрешно, но аз не се страхувам от него, бих го предизвикал на негова територия, за да спечеля. Искам да спечеля старата си титла обратно. Това е нещото, което преследвам“, категоричен беше Браун пред „The Sun“, цитиран от „Boxing Scene“.