Начало Борба Евелина Николова стана лице на Европейското
0

Евелина Николова стана лице на Европейското

Евелина Николова стана лице на Европейското
0

Носителката на бронзов медал от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова (57 кг) бе избрана за лице на второ поредно голямо състезание. Тя е сред състезателите, които красят плаката за Европейското първенство по борба в Будапеща, което започва в понеделник.

На рейтинговия турнир в Истанбул преди месец българката бе удостоена със същата чест. Тогава тя ликува с титлата след 4 победи с туш от общо 5 схватки, а Международната федерация я прекръсти на „ТУШилова“. След този успех тя се изкачи и до второ място в световната ранглиста. Схватките при жените започват в сряда, а Евелина ще се бори в четвъртък.

Шампионатът ще бъде открит от борците в свободния стил. Утре на тепиха ще участват четирима български национали. Владимир Дубов (65 кг) стартира атаката на медалите с мач от първия кръг срещу Максим Сачултан (Молдова). Рамазан Рамазанов (70 кг) ще дебютира на такъв форум за България с двубой от 1/8-финалите срещу Даниел Шоманич (Словакия), докато Мирослав Киров (79 кг) ще се изправи на старта срещу азера Ашраф Аширов.

Микяй Наим извади късмет, като ще започне директно от четвъртфиналите. В категория до 57 килограма той ще се изправи срещу победителя от мача на Алиабас Ръзазаде (Азербайджан) и Леван Вартанов (Испания).

Микяй Наим ликува с отличието на името на Дан Колов