Начало Борба Иво Ангелов, Армен Назарян и Станка Златева се впускат на народни борби

Иво Ангелов, Армен Назарян и Станка Златева се впускат на народни борби

Иво Ангелов, Армен Назарян и Станка Златева се впускат на народни борби
0

Община Гурково, с партньорството на националния състезател при най-тежките (до 130 кг) в класическия стил – Радослав Георгиев, организират Гурковски народни борби. Те ще се проведат на 7 май по повод Гергьовден – Ден на храбростта и Българската армия.

Спортното мероприятие ще се състои на площад „Войвода Генчо Къргов“ в града, а в него ще вземат участие и национални състезатели по борба.

Събитието ще започне в 11:00, а специални гости ще бъдат легендарните ни борци и треньори – Станка Златева (петкратна световна и шесткратна европейска шампионка по борба, както и двукратна сребърна медалистка от Олимпийски игри), Армен Назарян (двукратен олимпийски, трикратен световен и шесткратен европейски шампион в класическия стил), Иво Ангелов (световен, европейски шампион, както и носител на още множество медали от големи първенства по борба в класическия стил), както и бившият дългогодишен национал (световен шампион за подрастващи, трети от световно и европейско първенства и пети от Игрите в Атланта през 1996 година в кат. до 68 кг в класическия стил) и помощник треньор в националния ни отбор по класическа борба – Бисер Георгиев.

Надпреварата ще бъде в категории: до 70 кг, до 80 кг, до 90 кг и над 90 кг.

Осигурен е и награден фонд!