Начало Борба Иво Ангелов слага край на кариерата си
0

Иво Ангелов слага край на кариерата си

Иво Ангелов слага край на кариерата си
0

Едно от големите имена на българската борба в класическия стил за този век – Иво Ангелов реши да сложи край на кариерата си в националния отбор. На 36 години перничанинът обяви, че повече няма да се състезава с екипа на „лъвовете”, като ще изпълни ангажимента си в Бундеслигата на Германия през септември, след което окончателно ще се оттегли от тепиха.

Спортист №1 на България за 2013 година преследваше участие на Олимпийските игри в Токио през лятото. За съжаление капитанът на класиците не успя да спечели квота при 60-килограмовите, както от европейската, така и от световната квалификация. При това положение Ангелов е преценил, че няма смисъл да продължава и оттук насетне ще помага в развитието на 19-годишния Едмонд Назарян.

„Този пост е за всички, които бяха до мен през годините. За всички, които повярваха в мен и не се отказаха дори когато нещата не се получаваха. Огромно благодаря на треньорите!!! Те са тези, които ме откриха, създадоха, преобразиха до това, което съм както на тепиха, така и в живота. Армен Назарян, Бисер Георгиев, Стоян Добрев, Братан Ценов, Стефан Ангелов, Веселин Цветков, Емил Будинов, Емил Иванов.

Свалям шапка на Гриша Ганчев! Човекът, който отделя средства толкова години, за да може борбата в България да продължи да се развива. Не мога да не спомена Валентин Йорданов. Той е бил и продължава да бъде мое вдъхновение.

Респект пред такива българи.

Всички, които ме познават знаят какво уважение и признателност изпитвам към всеки един, който е допринесъл за моята реализация”, написа бившият световен и европейски шампион.

Иво Ангелов ще продължи да помага на Едмонд Назарян в развитието му като борец от световна величина

Ангелов ще продължи да развива и школата си в Перник, като амбицията му е в близко бъдеще да извади борци, които да са част от мъжкия национален отбор.