Начало Бокс Определиха Джошуа за „завършен“, а Фюри за „странен“ боксьор
0

Определиха Джошуа за „завършен“, а Фюри за „странен“ боксьор

Определиха Джошуа за „завършен“, а Фюри за „странен“ боксьор
0

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година Филип Хъргович (12-0) определи световния шампион на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (24-1) за фаворит срещу носителя на пояса на WBC Тайсън Фюри (30-0-1). Според 28-годишния хърватин, който на свой ред също се е прицелил в трона на дивизията, Ей Джей има повече „инструменти”, за да се справи с „Циганския крал”. Битката на века, както е определян от мнозина двубоят, трябва да се проведе в края на юли или началото на август, а по думите на Еди Хърн, до края на седмицата ще има окончателно потвърждение в тази посока.

„Това ще бъде огромен мач. Нямам търпение, като фен, да го видя. Надявам се, че скоро ще има потвърждение. Много хора отписват Джошуа и дават предимство на Фюри заради последните им представяния. Казват, че Джошуа е станал по-бавен. По мое мнение обаче, Джошуа има повече аргументи да спечели. Той е по-силният, прави повече комбинации, добър е с левия прав и е бърз в краката, освен това е и по-добър в близка дистанция. Фюри разполага единствено с неговия странен стил. Джошуа е по-завършен боец и давам предимство на него”, коментира пред Sky Sports Хъргович.

Хърватинът бе планирано да се боксира с Майкъл Хънтър (19-1-1) в елиминационна битка за първата позиция на IBF, но по всичко личи този двубой няма да се проведе. За сметка на това Хъргович бе предизвикан от Ален Бабич (6-0), който вярва, че ще се справи с далеч по-именития си сънародник и ще заеме неговото място в ранглистата.

Непобеден хърватин иска сблъсък с Хъргович