Начало Борба Кубинска легенда в борбата се отказва след Игрите в Токио

Кубинска легенда в борбата се отказва след Игрите в Токио

Кубинска легенда в борбата се отказва след Игрите в Токио
0

Най-именитият кубински борец в историята – Михаин Лопес Нунес обяви, че ще се пенсионира след предстоящите Олимпийски игри в Токио това лято.

Лопес Нунес е един от най-титулуваните борци в класическия стил изобщо. 37-годишният латиноамериканец има три златни медала от Летни олимпийски игри. През 2008 и 2012 г. Нунес печели първото място в кат. до 120 кг., а в Рио отвя конкуренцията при 130-килограмовите.

Това ще е петото му участие на Олимпийски игри, като дебюта му е в Атина през 2004. Ако и тази година кубинецът триумфира при най-тежките, то той ще се превърне в първият борец с четири златни олимпийски отличия. Единствено японката Каори Ичо има четири златни отличия в борбата.

Успех в Токио ще сложи Михаин пред руската икона Александър Карелин, който има три златни медала от Олимпийски игри. Но рекордите не спират тук.

Четвърти златен медал ще превърне Нунес в най-успешният кубинец на Олимпийски игри, измествайки легендите в бокса Феликс Савон и Теофило Стивънсън, които имат по три златни медала от най-престижното спортно събитие на планетата.