Начало Борба Айк Мнацаканян ще гони олимпийска виза за Токио в нова категория

Айк Мнацаканян ще гони олимпийска виза за Токио в нова категория

Айк Мнацаканян ще гони олимпийска виза за Токио в нова категория
0

Националът ще качи 5 кг., влизайки в олимпийската категория до 77 кг.

Айк Мнацаканян сменя категорията през новата година, за да опита да спечели квота за Олимпийските игри в Токио, заявиха от БФ по Борба. Борецът ни в класическия стил е най-постоянният ни представител на този спорт, що се касае до големи първенства. Той спечели бронзов медал в категория до 72 кг. още в първия си турнир, в който представя България – Световното първенство по борба през 2018 година. Успехите му продължиха и през настоящата като арменецът с български паспорт взе бронза на Европейското първенство по борба, провело се през април в Букурещ, Румъния, а през септември повтори успеха от предходната година, завършвайки трети на шампионата на планетата, провел се в Казахстан. И трите отличия на 24-годищния борец бяха в неолимпийската категория – до 72 кг.

На раздяла със старата си категория Айк почерпи съотборниците си с печено агне на базата на Белмекен, с пожелание новата да му донесе още по-големи успехи.

Тимът ще остане на лагер на високопланинската база до 21 януари, където се подготвя с националите на Сърбия, водени от Стоян Добрев.

Дебютът за Айк при 77-килограмовите ще бъде на родния шампионат в София, който стартира на 23 януари.

С мъжете на лагер е й младият ни талант Едмонд Назарян, който вече има 5 отличия от големи първенства за кадети, включително и две европейски титли.

Класиците получиха и новата си екипировка за 2020 година на лагера на Белмекен, а впечатление направи и присъствието сред тях на световния ни шампион от 2011 година – Елис Гури.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.