Начало Борба Лопес и историческите постижения в класическия стил през 2021 година (ВИДЕО)

Лопес и историческите постижения в класическия стил през 2021 година (ВИДЕО)

Лопес и историческите постижения в класическия стил през 2021 година (ВИДЕО)
0

Изминаващата 2021 година премина през много интригуващи състезания в борбата. Много изненади се получиха, а седем борци записаха исторически постижения в класическия стил.

Няма как да не отбележим на първо място постижението на Михаин Лопес от Куба. Борецът от островната държава направи феноменална година.

Той пренаписа историята, превъщайки се в жива легенда на световната борба. Лопес стана единственият борец, успял да вземе 4 златни медала от най-големия спортен форум на планетата (2008г., 2012г., 2016г. и 2021 г.). Това той постигна по феноменален начин в Токио, печелейки при най-тежките (до 130 кг) в класическия стил с общо 24 точки и нито една загубена. С това кубинецът се превърна и в най-резултатният шампион от шестте стила при класиците от Игрите в Япония.

2. Молдовецът Виктор Чиобану ликува с първата световна титла за своя страна при мъжете от шампионат на планетата в историята. Това той сътвори в Осло през октомври при 60-килограмовите.

3. Младият Акжол Махмудов от Киргизстан стана вторият борец от тази държава, който стига финал на олимпийски игри при мъжете след Айсулу Тинибекова при жените. Двамата стигната последните схватки в своите категории в Токио. Махмудов е и първият мъж от Киргизстан с финал в борбата на най-големия спортен форум на планетата. Това той стори в категория до 77 кг.

4. Кевин Мехия Кастийо спечели за първи път златния медал за Хондурас на Панамериканския шампионат. Това се случи при 97-килограмовите на форума, състоял се в Гватемала.

5. Представящият Германия Идрис Ибаев се превърна в първия световен шампион на най-голямата европейска икономика под 23 години. 22-годишният чеченец сътвори историята на първенството в Белград при 72-килограмовите.

6. Едва 19-годишен, азерът Хасрат Джафаров доминира на Световното първенство до 23 години, печелейки първа титла за страната си на шампионат на планетата до 23 години. Още по-впечатляващото е, че през 2021 година Джафаров стана и световен шампион за младежи до 20 години на първенството в Уфа.

7. Марсел Стекенбург спечели първа световна титла, в която и да е възраст в класическия стил за Нидерландия от 43 години насам. Това той стори в категория до 82 кг на Световното първенство за младежи, което се проведе в Уфа, Русия.