Начало Борба Мими Христова отново гледа към големите победи
0

Мими Христова отново гледа към големите победи

Мими Христова отново гледа към големите победи
0

Една от най-успешните ни състезателки в борбата – Мими Христова отново гледа към големите победи на тепиха. Европейската шампионка от 2020 година се завръща на сцената след 8 месеца пауза. Националката ни ще участва в категория до 65 килограма на турнира Гран при на Испания този уикенд. Това ще е първо състезание за Христова от Световното първенство в Осло през есента, когато получи контузия на лявата си ръка.

В Испания ще се включат и двете бронзови олимпийски медалистки от Токио 2020 Евелина Николова (57 кг) и Тайбе Юсеин (62). На тепиха ще излезе и европейската шампионка от 2020-а Миглена Селишка (50), както и София Георгиева (68) и Мария Оряшкова (76). Националките ще бъдат водени от селекционера Петър Касабов и помощника му Стоян Петков. Български съдия на турнира ще бъде Елина Васева.

LAP.BG

Състав на България за Испания:

50 кг Миглена Селишка, „Левски“ София

57 кг Евелина Николова, „Ангел Гочев“ Созопол

62 кг Тайбе Юсеин, „Левски“ София

65 кг Мими Христова, „Левски“ София

68 кг София Георгиева, „Левски“, София

76 кг Мария Оряшкова, „Челопеч“ Челопеч

Междувременно кадетите започват лагери за подготовка за Световното първенство в Рим (27 юли – 3 август). Тимът в класическия стил, както и кадетките, от днес са на подготовка в Сливен до 24 юли. Отборът в свободния стил ще бъде на лагер в Тетевен от 11 до 25 юли. Мъжете също започват подготовка. Класиците ще са в Тетевен, а свободняците в Сливен.