Начало Борба Начертаха пътя за квоти в борбата за Игрите в Париж

Начертаха пътя за квоти в борбата за Игрите в Париж

Начертаха пътя за квоти в борбата за Игрите в Париж
0

Световната федерация по борба утвърди квалификационния процес за класиране на Олимпийските игри в Париж, които ще се проведат през 2024-а година.

Първият квалификационен турнир е Световното първенство за мъже и жени през 2023 година. Домакин на събитието за момента е руския град Красноярск със заявени дати от 16-и до 24-и септември.

С оглед войната в Украйна, обаче домакинът на проявата може да бъде сменен. Независимо от това обаче на шампионата на планетата всички медалисти (4) във всяка олимпийска категория ще вземат визи за Игрите в Париж, както и завършилите на пето място!

Вторият квалификационен турнир е европейската олимпийска квалификация, която ще се състои между 4-и и 7-и април 2024-а година. Все още обаче не е ясно мястото на провеждане. На нея всеки, стигнал финал в своята категория взима виза за Париж!

Третото състезание, даващо олимпийски квоти за Игрите във Франция, е световната олимпийска квалификация. Тя също все още няма обявен домакин, но са ясни датите на провеждане – от 9-и до 12-и май. Там визи взимат всички финалисти, а двамата бронзови медалисти от всяка категория се борят допълнително за квота!

На най-големия спортен форум на планетата ще бъдат раздадени общо 18 комплекта медали (както и до момента). Това означава, че всеки стил – жени, класически стил (мъже) и свободен стил (мъже) ще имат по 6 категории и общо 288 състезатели ще бъдат медалисти от шампионата във Франция!

Припомняме, че на последните Олимпийски игри – тези в Токио, състояли се през 2021-а година заради пандемията от коронавирус, страната ни участва с общо 7 борци, а Тайбе Юсеин (до 62 кг) и Евелина Николова (до 57 кг) спечелиха бронзови отличия в своите категории!

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".