Начало ММА Марк Зукърбърг затвори гала на UFC за медии и фенове (ВИДЕО)

Марк Зукърбърг затвори гала на UFC за медии и фенове (ВИДЕО)

Марк Зукърбърг затвори гала на UFC за медии и фенове (ВИДЕО)
0

Марк Зукърбърг, създател на социалната мрежа Facebook и един от най-богатите хора в света, е купил организирането на последната бойна гала на UFC, а именно UFC Fight Night 211, което ще се проведе тази нощ в Лас Вегас, Невада.

Припомняме, че преди няколко дни Зукърбърг пусна видео в своите социални мрежи, в което демонстрира съвместна ММА тренировка с бъдещия дебютант в UFC Кай Ву.

Интересното е, че от най-известната ММА верига в света обявиха през седмицата, че това събитие ще бъде закрито за фенове и медии, но не разясниха причината. Една от главните действащи лица, а именно Макензи Дърн обаче разкри поводът за това решение:

„Знам, че Марк Зукърбърг плати, за да затъмнят цялото събитие. Знам, че той ще бъде там, но не знам дали ще бъде само той и съпругата му, или ще има приятели, или е просто като малко парти, не знам“, заяви състезателката.

Веднага след изявлението на Дърн, Дейна Уайт, президент на UFC, даде да се разбере, че няма подобно нещо.

„Марк Зукърбърг не е резервирал бойната гала UFC Apex. Това са пълни глупости“, написа той в профила си в Twitter.

„Ако не знаете, сега вече знаете двубоят Макензи Дърн – Ян Шаонан ще се проведе тази събота „на живо“ по ESPN+“, написа и заяви във видео Уайт в профила си в Instagram.

За нас – феновете и медиите, остава да видим дали слуховете и изказването на Дърн са били с цел повишаване на интереса към галата, или наистина един от най-богатите хора в света е решил да си направи частно събитие!

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".