Начало Борба Нанесоха нов, тежък удар по руския спорт
0

Нанесоха нов, тежък удар по руския спорт

Нанесоха нов, тежък удар по руския спорт
0

Международната федерация по борба стана поредната организация, която нанася тежък удар по руския спорт. В следствие на инвазията на Русия в Украйна и започналата война преди седмица, днес стана ясно че още редица звездни спортни фигури ще пострадат от действията на президента Владимир Путин.

Руските, а и белоруските борци, няма да имат право да участват на международни състезания, които са под егидата на федерацията. Освен това двете страни получиха забрана за домакинство на каквито и да е турнири през тази година.

Решението бе взето след препоръки от Международния олимпийски комитет (МОК) във връзка с всичко, което става на украинска територия. От световната централа отбелязват, че ще продължат да следят ситуацията.

Припомняме, че в сряда бе оповестено, че руските и белоруските борци няма да пристигнат в България за европейското първенство в Пловдив. Причината, която бе изтъкната тогава, бе свързана с мерките за безопасност и сложния преход, който те трябва да направят, с оглед забраната руски самолети да кацат на българска територия.