Начало Борба Очакват Садулаев в България през февруари

Очакват Садулаев в България през февруари

Очакват Садулаев в България през февруари
0

Двукратният олимпийски шампион по борба Абдулрашид Садулаев е очакван да пристигне в България този месец. Руската мегазвезда в борбата може да попадне в състава на страната си за международен турнир по класическа и свободна борба ,,Дан Колов – Никола Петров”.

59-ото издание на емблематичната надпревара по класическа и свободна борба ще се проведе във Велико Търново от 17-ти до 20-ти февруари. Това е само месец преди Европейското първенство и така „Дан Колов – Никола Петров“ може да се окаже определяща за съставите на страните участнички.

По традиция, организираното от Българска федерация по Борба престижно състезание, всяка година събира у нас борци от световна класа. Тази година не е изключение. Един от отборите, който ще пристигне в старопрестолната ни столица е този на Русия – свободен стил. 

Главният треньор на руския отбор по свободна борба Джамболат Тедеев сподели, че е възможно в България да участва и двукратният олимпийски шампион Абдулрашид Садулаев.

  • Садулаев, Угуев и Сидаков ще се борят ли в България?

,,Все още не съм готов да отговоря на този въпрос. Предстои да вземем решение дали Абдулрашид Садулаев има ли нужда от старт преди Европейското първенство или не. В категория до 57 кг Рамиз Гъмзатов ще има преборване с Угуев. В категория до 74 кг ще изберем един от Чермен Валиев и Заурбек Сидаков. Това ще се случи на база представянето им на турнира и на тренировъчните лагери”, каза Тедеев.

В интервю за руската федерация по борба Джамболат Тедеев каза още, че до Европейското първенство в Будапеща на отбора му предстоят два тренировъчни лагера – единият ще бъде в Москва. В допълнение на тях руснаците ще направят проверка и на турнира в България, а по време на тези събития ще се определи и състава на Русия за Европейското първенство.