Начало Бокс Канело сменя спорта (ВИДЕО)

Канело сменя спорта (ВИДЕО)

Канело сменя спорта (ВИДЕО)
0

Саул „Канело“ Алварес, който беше избран за боксьор номер 1 на списание „Ринг“ за 2021 година, се подготвя за участие в надпревара по…голф.

Мексиканецът е голям любител като това е и едно от хобитата му. Той е участвал на няколко пъти в турнири в този аристократичен спорт в миналото.

Шампионът в 5 категории в професионалния бокс ще участва на „AT&T Pebble Beach Pro-Am“ за първи път. В надпреварата, която ще се проведе в Калифорния между 2 и 6 февруари са заявени куп знаменитости.

Сред тях са актьорите Анди Гарсия, Бил Мъри, Бред Истууд, Джош Дюамел, както и рапърът Макъл Мор, бейзболната звезда Муки Бетс и други.

През отминалата година Канело Алварес надделя последователно над Авни Йълдъръм в сблъсък за световните титли (WBC, WBA Super) в супер средна категория; над Били Джо Сондърс за поясите (WBC, WBO, WBA Super), както и над Кейлъб Плант за титлите (WBC,WBA Super, WBO и IBF).

По този начин Алварес се превърна в първия безспорен световен шампион в супер средна категория и първия мексикански боксьор, станал безспорен шампион в която и да е тегловна категория в ерата с три или четири колана.

Канело печели приза на списание „Ринг“ за „Боксьор на годината“ за втори път след 2019 година.

Мексиканският боксьор със своя треньор – Еди Рейносо, се превърнаха в първите в историята треньор и боксьор, които заедно красят корицата на най-известното списание за бокс.