Начало Бокс Клариса Шийлдс предупреди, че нокаутира мъже

Клариса Шийлдс предупреди, че нокаутира мъже

Клариса Шийлдс предупреди, че нокаутира мъже
0

Клариса Шийлдс (11-0), която има три шампионски титли в три различни категории (средна, полусредна и супер средна) в професионалния бокс, заяви пред медии уклончиво, че нокаутира мъже на тренировъчни спаринги.

Аз съм едра, силна жена и всеки ден правя спаринги срещу мъже. Израснах във фитнеса, тренирайки срещу мъже. Какво става когато правя спаринг срещу момчета? Ако мигнат, те ще се събудят. Те ще бъдат разбити с удар в тялото. Ще бъдат наранени, заяви шампионката в интервю пред „SKY sports“.

Двукратната олимпийска шампионка ще спори този уикенд с непобедената словенка Ема Козин (21 успеха и 1 равенство) в сблъсък за световните титли (WBC, WBA, IBF и WBF) в средна категория при жените. Това ще бъде и профи дебют за американката на британска земя.

Двете ще се срещнат в подглавния сблъсък на боксова гала, която ще се проведе на 5 февруари в „Motorpoint arena“ в Кардиф, Уелс. В главния сблъсък е срещата в средна категория при мъжете между Крис Юбенк-младши и Лиам Уилямс.

„Хората могат да кажат: Тя е жена. Не знам какво се случва в Обединеното кралство, ако момичетата правят спаринги само с жени, но аз почти не се боря срещу жени, защото ги смачквам.

Когато правя спаринг с мъже, правим три минути. Момчетата стоят там и искат да се бият с мен“, добави още Шийлдс.

При успех срещу Козин, Клариса Шийлдс ще се доближи до сблъсък за титлата на WBO, която е притежание на Савана Маршал.

Именно Маршал е единствената, която е побеждавала Шийлдс на ринга. Това се случва при аматьорите преди около 10 години.

През 2020 година американката се отдаде на второто си бойно поприще – смесените бойни изкуства.