Начало Борба Назарян и Ангелов определиха съставите за олимпийската квалификация

Назарян и Ангелов определиха съставите за олимпийската квалификация

Назарян и Ангелов определиха съставите за олимпийската квалификация
0

Армен Назарян и Валентин Ангелов оповестиха съставите ни по борба за важната олимпийска квалификация в София.

Световният и европейски шампион от 2013 година Иво Ангелов ще гони квота на последната пресявка в столицата. Схватките са от 6 до 9 май в „Арена Армеец“.

И на двете квалификации до момента – на Световното първенство 2019 и турнира в Унгария през март, капитанът на националите стигна до четвърфиналите в категория до 60 кг на класическия стил.

Сега в София само финалистите взимат визи за Токио 2020, които не са поименни.

В останалите категории треньорът Армен Назарян е заложил на Дейвид Димитров (67), носител на златния пояс „Никола Петров“, Айк Мнацаканян (77), бронзов медалист от Световно и Европейско първенство, Даниел Александров (87), сребърен медалист от Евро 2020, както и на младия Радослав Георгиев в категория до 130 кг.

В свободния стил селекционерът Валентин Ангелов направи една промяна след първата пресявка.

В категория до 65 кг квота ще гони шампионът на България от по-долната категория Рухан Расим, вместо опитния Владимир Дубов. В останалите категории на тепиха ще излязат натурализираните чеченци Али Умарпашаев (74), Ахмед Магамаев (86) и Ахмед Батаев (97), а в категория до 125 кг сили ще мери Георги Иванов, шампион на България при юношите и мъжете.

При жените вакантните 3 квоти ще преследват европейската шампионка Мими Христова (68), Сезен Белберова (53) и Мария Оряшкова (76).

Научете още подробности за турнира:

Борци от 86 страни идват в София за олимийската квалификация

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.