Начало Борба Номинираха Евелина Николова за почетен гражданин на Созопол (ВИДЕО)

Номинираха Евелина Николова за почетен гражданин на Созопол (ВИДЕО)

Номинираха Евелина Николова за почетен гражданин на Созопол (ВИДЕО)
0

Поредно признание получи бронзовата ни медалистка от Олимпийските игри по борба Евелина Николова. В четвъртък, 26-ти август, националката на България и личният ѝ треньор Мирослав Гочев бяха приети от кмета на морския град Тихомир Янакиев.

Николова и Гочев са част от созополския клуб по борба „Ангел Гочев“. Поради тази причина са ѝ номинирани от градоначалника като почетни граждани на града.

„Това е изключителен успех за града ни. Досега не сме имали олимпийски медалист. Евелина може да спечели бронзов медал, но е нашето злато и гордостта на целия град”, каза кметът Тихомир Янакиев.

Николова, която дебютира с медал на Летни олимпийски игри, не скри емоциите си при тържественото посрещане.

„Нагласата за златния медал беше ясна. Факт – медалът не е златен, но да съм жива и здрава, ще продължим. След месец има Световно първенство. Да съм здрава – мисля да участвам там. Продължаваме напред! Париж е съвсем близо, но дотогава има още много други първенства, на които трябва да се доказвам, за да си заслужа мястото на Олимпийските игри в Париж“, сподели националката по борба в категория до 57 килограма.

Тя не скри сълзите си докато благодареше на всички, които са съпричастни към победата й. Най-голяма е благодарността й към нейния треньор Мирослав Гочев, който я е убедил да се върне на тепиха, когато тя вече се е била отказала от големия спорт.

Заради дъжда, планираното посрещане на открито с повече жители и гости на града, не се състоя. Церемонията се проведе в местното читалище. От общината бяха подготвили програма с народни танци, питка със сол и мед, а Евелина Николова получи плакет и картина на местен художник. Тя показа своето отличие от Токио. След края на церемонията тя раздаде много автографи и си направи снимки за спомен с присъстващите.