Начало Борба Петър Касабов дари отборната купа от Европейското по борба на Музея на спорта

Петър Касабов дари отборната купа от Европейското по борба на Музея на спорта

Петър Касабов дари отборната купа от Европейското по борба на Музея на спорта
0

Отборната купа, която жените ни спечелиха за третото място на европейското първенство в Загреб, бе дарена на Музея на спорта от селекционера Петър Касабов.

На шампионата в Загреб тимът завърши с две титли – на Мими Христова (65) и Юлияна Янева, както и с бронз на Евелина Николова (57) и Биляна Дудова (65).

Министър Лечева награди медалистите от Европейското първенство по борба (СНИМКИ)

Така за втора поредна година националките ни са трети на континента в отборното подреждане. Това е и трети отборен трофей, който жените печелят под ръководството на Петър Касабов. През 2019-а тимът бе втори на континента.

„Това е втора отборна купа, предоставена от българската борба, която ще бъде съхранявана в Музея на спорта, след тази през 1971 година, когато печелим първата и единствена засега световна отборна титла при мъжете – коментира Катя Иванова, директор на Музея. – Много се радвам за този трофей, тъй като българската борба не е имала скоро такъв голям успех. И отдавна не сме имали експонат от борбата“.

Всъщност в историята си жените четири пъти са взимали отборната купа. През 2014-а тимът, водени от Серафим Бързаков, е втори на континента на първенството във Вантаа (Финландия).

тагове: