Начало ММА Тони Маркулев с участие в гала с голи ръце в Сърбия

Тони Маркулев с участие в гала с голи ръце в Сърбия

Тони Маркулев с участие в гала с голи ръце в Сърбия
0

На 27 май в град Вършац, Сърбия, ще се състои ММА събитието ARMMADA-5, където след дълга четиригодишна пауза своето завръщане ще направи един от най-атрактивните български бойци – Тони Маркулев.

Срещата ще бъде във формат Bare Knuckle Fighting. Тони Маркулев ще направи своя дебют в двубой по правилата на BKF, с което ще отбележи и първото българско участие на такава надпревара.

В края на месеца нашият ММА боец ще се изправи срещу хърватския боксьор Ловре Аркович в подглавна среща на събитието. Аркович е боксьор на 23 години с височина 190 см. и с множество победи в аматьорския бокс. Той е възпитаник на хърватската боксова школа от град Сплит с личен треньор Марко Мартиняк.

Мартиняк е всеизвестен участник и шампион в няколко организации на BKF. По-късно тази година му предстои мач реванш за титла.

Правилникът на BKF е изключително жесток – разрешени са само удари с голи ръце в горната част на тялото и главата, като не се използва никаква екипировка, освен бинт, който се поставя само върху китките до средата на ръката.

Точковата система и правилата са сходни с правилата на професионалния бокс, а пораженията, които си нанасят бойците, са изключително брутални и не са за хора със слаби сърца.

Двамата бойци ще се изправят един срещу друг в средна категория в 3-рундов мач с времетраене от по 3 минути.

Тони Маркулев винаги е бил категоричен със силата на своите удари, но дали ще се справи срещу Хърватския боксьор от Сплит ще разберем на 27 май по време на ARMMADA- 5 във Вършац, Сърбия.

На предишното издание ARMMADA-4, успех записа Камен Георгиев.

Входът за всички фенове ще бъде свободен.