Начало Борба Разград награди седемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб

Разград награди седемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб

Разград награди седемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб
0

Община Разград награди седемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб Осман. Паричната премия му беше връчена от зам.-кмета Добрин Добрев, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Финансовият стимул за спортиста се дава за постигнати високи спортни резултати през настоящата година. Средствата са част от резерва, предвиден в Наредбата за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. Ремзи Реджеб е третият спортист от Разград с парична премия за международен успех през годината.

Преди него парична награда от по 1000 лв. получиха европейският шампион на троен скок за юноши Лъчезар Вълчев и бронзовата медалистка от Европейско първенство по борба за девойки Фатме Шабан.

Ремзи Реджеб спечели седмия си златен медал от Световното първенство по борба за ветерани през октомври, което се проведе в Пловдив. В кат. 62 кг. в дивизия „Д“ 54-годишният състезател победи представители на Индия, Монголия и двама съперници от Казахстан. Предложението Реджеб да получи финансов стимул за успехите си дойде от Спортния клуб по борба “Лютфи Ахмедов“.

„Гордост е за ръководството на Община Разград да покаже уважение към такъв състезател, отдал живота си за развитие на любимия спорт и чрез личните си успехи и като организационни умения за функционирането на СКБ “Лютфи Ахмедов“ като негов изпълнителен директор. Постиженията ви са достойни за уважение и сме радостни, че имаме възможност да ви предоставим тази скромна награда с пожелание още поне толкова пъти, колкото са златните ви медали досега, да се срещаме по подобни хубави поводи“, каза Добрев преди да връчи плика с финансовия стимул.

Ремзи Реджеб също изрази радостта си, че за пореден път е защитил световната си титла, като по този начин е прославил както България, така и Община Разград. Той изрази и надежда постиженията му и активната му спортна дейност да са пример за младото поколение по отношение на това, че възрастта не е от значение, когато си упорит и последователен в амбициите да постигаш успехи на световно ниво.

Реджеб разказа как протича подготовката му за подобни състезания. Той коментира, че вече е проучил и възможностите за явяване на следващото Световно първенство за ветерани, което догодина ще е в Гърция. В срещата на зам.-кмета Добрин Добрев с ветерана участва и главният експерт „Спорт“ в Община Разград Валери Бойчев.

тагове: