Начало Борба Петър Касабов: Отборът вече е по-обединен и по-сплотен

Петър Касабов: Отборът вече е по-обединен и по-сплотен

Петър Касабов: Отборът вече е по-обединен и по-сплотен
0

Националният селекционер на женския ни отбор по борба остана доволен от представянето на Европейското в Будапеща.

Под негово ръководство спечелихме златен медал на Тайбе Юсеин, сребро на Евелина Николова и Миглена Селишка, бронз за Юлияна Янева, четвъртото място на София Георгиева и петата позиция на Мария Оряшкова.

„Имахме успешно първенство, доволен съм от постигнатото“, започна Петър Касабов.

„Момичетата си свършиха много добре работата, въпреки тежките две седмици преди Европейското, които имахме, но те излязоха настроени за битки и бяха много мотивирани“.

„Разбира се, можехме и по-добре да се представим, ако не бяха малките грешки, допуснати и от Евелина Николова, и от Миглена Селишка. Как успявам да ги мотивирам? Аз съм професионалист и с годините съм свикнал да работя под напрежение. Всеки един труден момент ни прави по-силни. Отборът в момента е още по-обединен и по-сплотен“.

„Да, състезателките на Русия и Беларус ги нямаше сега на първенството, но те никога не са ни били конкуренция. Затова пък украинките бяха с много силен състав, въпреки тежката ситуация при тях, азерките също. Всичките ни основни противнички бяха на шампионата, амбицирани да ни победят. Радвам се, че Тайбе излезе толкова силно мотивирана. И от три срещи не даде нито една точка, като завърши с актив от 26:0“, припомни Касабов.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.