Начало Борба Русия спечели първата титла на Световното по борба в Белград

Русия спечели първата титла на Световното по борба в Белград

Русия спечели първата титла на Световното по борба в Белград
0

Подобно на Световното първенство за мъже и жени преди месец в Осло, започва и това за младежи и девойки до 23 години. На двата поредни шампионата, първата титла е спечелена от Русия.

В Норвегия го направи Абасгаджи Магомедов, а в Белград първият златен медал отиде при Мавлуд Ризманов в категория до 55 килограма, класически стил. Топ три при най-леките допълват Роя Дад Марз от Иран, Нихад Гулузаде от Азербайджан и Аден Узун от Турция.

В категория до 63 килограма титлата отиде при грузинецът- Лери Абдуладзе. На финала той се наложи над Ахмед Урай от Турция, а с бронзови отличия се поздравиха Храчя Погхосян от Армения и Али Нейяти от Иран.

Следващата категория-до 77 килограма предложи най-разностранно класиране. Шампион стана Тамаш Левай от Унгария. След него са Амин Кавиянинеяд от Иран, руснакът Сергей Степанов и шведът Пер Олофсон.

При 87-килограмовите с титлата световен шампион се поздрави Александр Комаров от Русия. Той спечели втори златен медал за ,,Сборная“ за вечерта. След него останаха Давид Лосончзи от Унгария, Сзъмон Сзъмоновичз от Полша, както и Насер Ализадех от Иран.

При най-тежките над всички бе Амин Мирзададех от Иран. Петият от Олимпийските игри в Токио пропусна Световното първенство за мъже в Осло, заради положителен тест от COVID-19. Месец по-късно олимпиецът грабна световната титла в тежка категория в Белград. На финала той победи Давид Оваспанян от Армения. Топ три допълват Дариус Витек от Унгария и руснакът Микхаил Лаптев.

Така Русия стана страна с най-много отличия от първия състезателен ден. Момчетата на ,,Сборная“ спечелиха 4 от 5 медала. Утре страната ще има възможност да спечели още три титли, с което и отборната надпревара.

България пък остана без медал при класиците на шампионата в Белград.