Начало Борба Класиците останаха далеч от медалите на Световно първенство в Белград

Класиците останаха далеч от медалите на Световно първенство в Белград

Класиците останаха далеч от медалите на Световно първенство в Белград
0

България все повече отстъпва позициите си в световната борба. Слабото представяне на класическия ни стил продължава.

След незадоволителните резултати на мъжкия ни национален отбор на шампионата в Осло, младежите ни също не се представиха добре. На световното първенство по борба до 23 години в Белград, класиците ни останаха далеч от отличията.

На първенството в сръбската столица България бе представена от шестима борци при класиците, които отчетоха повече от слабо представяне. Тимът ни взе едва две победи, като родните представители записаха шест загуби.

Успех на старта на надпреварата направи Светослав Николов в категория до 87 килограма. Състезателят на клуб ,,Ботев-93 Враца“ се наложи над Иля Лсурянович от Беларус с 4:4 точки, но в 1/8-финалите отстъпи на Темури Тчкуадселидзе с 1:10 пункта.

Една победа зад гърба си остави и Мариян Маринов. Състезателят в категория до 97 килограма надделя в квалификациите над Данияр Шаренбеков от Киргизстан. На 1/8 финалите обаче бе спрян с технически туш от Михаил Йосифидис от Гърция.

Загуби още в първите си срещи пък записаха:

Денис Демиров, Мирослав Емилов, Иво Илиев и Златомир Емилов.

Надеждите за отличия на страната ни падат върху представителките ни при жените и свободняците. Световното първенство в Белград ще продължи до 7-ми ноември.