Начало Борба Садулаев отдаде заслуженото на треньора си (ВИДЕО)

Садулаев отдаде заслуженото на треньора си (ВИДЕО)

Садулаев отдаде заслуженото на треньора си (ВИДЕО)
0

Абдулрашид Садулаев за пореден път отдаде заслуженото на своя треньор за успехите си на тепиха. Дагестанският легендарен борец честити празника на личния си наставник, и този в националния отбор в свободния стил, правейки го по метафоричен начин в социалните мрежи.

Треньорът може да се сравни с кулокран, ученикът – със сграда. Дори последният да се качи на много по-висок кран, той ще му трябва, ако иска да се качи още по-високо. (думите не са мои). Радостта от победата и горчивината от поражението – всички тези равни на вас емоции се споделят само от Треньора! Той винаги е в сянка, но всеки триумф е резултат от упоритата му работа. В лицето на моя личен треньор Шамил Кехурзаевич и първия наставник Магомед Алиханович, поздравявам всички треньори, с които имах възможност да работя, с които израснах и продължавам да подобрявам уменията си! Честит Ден на треньора“, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram.

Припомняме, че Абдулрашид Садулаев спечели пета световна титла в своята кариера. Дагестанецът победи за трети път своя най-голям противник – Кайл Снайдер, в повторение на финала на Олимпийските игри в Токио.

Това беше 59-а поредна победа на тепиха за представящия Руската федерация борец.

Абдулрашид Садулаев няма загуба на тепиха от финала на Световното първенство през 2017 година (загуба от Снайдер). Той двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), вече петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.