Начало Борба Селишка и Христова са полуфиналистки на европейското по борба

Селишка и Христова са полуфиналистки на европейското по борба

Селишка и Христова са полуфиналистки на европейското по борба
0

Миглена Селишка и Мими Христова се класираха на полуфиналите на европейското първенство по борба в Букурещ, а в решаващите схватки тази вечер двете българки ще имат за съпернички шампионки от преди две години. Други три български националки съхраниха шансове за репешажи, след като противничките им достигнаха топ 4.

Селишка, която през зимата се възстановяваше от тежка контузия, започна на 50 кг срещу словашката дебютантка Кристина Баших и я победи с 10:0. На четвъртфиналите българската националка се изправи срещу италианката Емануела Люци, която взе първите две точки в схватката. Селишка обаче получи една за активност и 45 секунди преди края направи движение за още две. Люци атакува късно, но не успя да обърне българката, която взе още една точка за крайното 4:2.

Съперничка на Селишка ще бъде туркинята Евин Демирхан.

Мими Христова стартира на 68 кг срещу представителката на домакините Мария Ницу и я победи с 10:0. На четвъртфиналите българката се изправи срещу европейската шампионка от 2021 Кумба Ларок (Франция) и взе бързо три точки, след което отстъпи само две и продължи напред с 3:2. Следващата съперничка на Христова е украинката Тетяна Рижко, която спечели титлата през 2022.

Сезен Белберова (55 кг), Фатме Шабан (59) и Ванеса Георгиева (76) загубиха първите си схватки на турнира, но техните съпернички са полуфиналистки и ще ги изтеглят на репешажи с по още една победа.