Начало Борба Сериозни съперници на пътя на Селишка в Токио

Сериозни съперници на пътя на Селишка в Токио

Сериозни съперници на пътя на Селишка в Токио
0

Миглена Селишка започва срещу Алина Вук (Румъния) в категория до 50 кг на олимпийския турнир по борба в Токио.

Българската националка има две победи в последната година и половина срещу румънката.

Те бяха на силните турнири в Истанбул и Рим.

Ако надвие двукратната сребърна медалистка от Световно първенство и втора в схемата – Вук, Селишка ще срещне победителката от схватката Евин Демирхан (Турция) – Сария Хилдебрандт (САЩ).

Туркинята е бронзова медалистка от Световното първенство в Париж през 2017, а американката – от Будапеща 2018. Тя е и петкратна шампионка на Панамериканския регион.

Любопитното е, че Селишка и Демирхан бяха двете финалистки на квалификационния турнир в Будапеща този март. Тогава двете не излязоха на тепиха за двубоя.

Селишка е в схемата на поставената под номер 3 Оксана Ливач (Украйна). Двете могат да се срещнат на най-рано на полуфинал.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.