Начало Борба Симеон Щерев за COVID-19: Най-важното е да се реагира навреме

Симеон Щерев за COVID-19: Най-важното е да се реагира навреме

Симеон Щерев за COVID-19: Най-важното е да се реагира навреме
0

Легендарният български треньор по борба Симеон Щерев сподели мнението си за коронавируса. Наставникът говори в труден момент, в който той, съпругата му Мария и синът им Николай борят коварната болест.

„Съгласих се да приема поканата за предаването ви, защото искам да обясня, че ситуацията не е толкова страшна, колкото изглежда“, Щерев сподели пред „Здравей, България“.

„Чувствам се добре и имах леко висока температура. През зимата изкарах грип, който почувствах доста по-тежко от този вирус. Най-важно е да се реагира навреме и да потърсите лекарска помощ.“

„Не усещам нищо притеснително. Чувствам се абсолютно здрав. Бил съм на много места и не знам как може да съм се заразил“, добави специалистът.

Състоянието на сина му Николай е по-тежко. Щерев призна къде е била неговата грешка.

„Той потърси лекарска помощ, едва когато вече не можеше да диша. Тренираше до последно и смяташе, че това е една обикновена настинка.“

Симеон Щерев изказа искрени благодарности към всички лекари, намиращи се на първа линия в борбата със заразата.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.