Начало Борба Снайдер – Садулаев в реванш за „Мачът на века“ тази вечер

Снайдер – Садулаев в реванш за „Мачът на века“ тази вечер

Снайдер – Садулаев в реванш за „Мачът на века“ тази вечер
0

Световното първенство по борба в Будапеща достигна до заключителната си фаза. На финал до 97 кг в свободния стил ще наблюдаваме Кайл Снайдер (САЩ) и Абдулрашид Садулаев (Русия). Битката ще е втори епизод от „Мачът на века“, както бе определен предишният им сблъсък лятото на 2017 в Париж. Тогава титлата грабна Капитан Америка с 6:5 точки. Това бе 3-та поредна световна/олимпийска титла за него в последните 3 години.

И двамата са спечелили всички възможни отличия. Руския танк е готов да вземе дългоочакван реванш. Съперничеството между двамата олимпийски шампиони от Рио 2016 започна през миналата година. Тогава Садулаев се качи в по-горната категория, след като доминираше до 86кг.

Всички фенове и анализатори си пожелаха Снайдер – Садулаев на финал за втора поредна година. Руснакът ще бъде крайно мотивиран да си върне за поражението от Париж. Американецът отново ще излезе да докаже, че е най-добрият на тепиха. И двамата са състезатели от много висока класа, а съперничеството им се очертава да радва привържениците на борбата години наред.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.