Начало Борба Спортна зала „Серафим Бързаков“ отвори врати в Петрич

Спортна зала „Серафим Бързаков“ отвори врати в Петрич

Спортна зала „Серафим Бързаков“ отвори врати в Петрич
0

Новата спортна зала „Серафим Бързаков“, носеща името на двукратния световен и четирикратен европейски шампион по свободна борба, отвори врати в прекрасния български южен град Петрич.

Лентата прерязаха самият Бързаков, който е и олимпийски сребърен медалист от игрите Синди 2000, и кметът Димитър Бръчков. Съоръжението е било държавна собственост в миналото, но общината го придобива и прави реконструкция със собствени средства. Освен основна зала, базата разполага и с допълнителни по-малки зали за силови дисциплини и други, както и със съблекални и санитарни възли.

„Благодаря на Общината за рамото, което дава на спорта. Благодаря на съветниците“, каза Серафим Бързаков, който е и почетен гражданин на Петрич.

Кметът Димитър Бръчков открои високите резултати, постигнати от деца и юноши, които тренират в местни клубове и изрази надежда, че новата база ще допринесе също за бъдещо силно представяне. „Община Петрич ще продължи да инвестира за подобряване на базите, в които се развива спортна дейност“, пое ангажимент кметът.

Сред гостите бяха Кирил Терзиев, бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008, Елица Янкова, бронзова олимпийска медалистка от Рио 2016, Евелина Николова, призьорка от световни и европейски първенства, депутати, общински съветници.

Източник: bul-wrestling.org

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".