Начало Борба Станка Златева и Радослав Великов се дипломираха в НСА

Станка Златева и Радослав Великов се дипломираха в НСА

Станка Златева и Радослав Великов се дипломираха в НСА
0

Повече от 400 бакалаври и магистри на Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) получиха дипломите си в абсолвентска промоция на 26 март. Събитието се състоя в Многофункционалната спортна зала, а водещ на церемонията бе заместник-ректорът по учебната работа доц. Христо Андонов.

В приветствието си ректорът на Академията проф. Красимир Петков пожела успешна професионална реализация на абсолвентите, съобщиха от НСА.

Пред вас са възможностите за продължаващо образование в следваща степен – магистър и доктор. Имате подкрепата на преподавателите, вярвайте в себе си и продължавайте да се развивате!“, заяви в обръщението си ректорът. Проф. Петков се обърна с благодарност и към родителите и близките на дипломантите за оказаната помощ в процеса на обучение.

Ректорът лично връчи дипломите на абсолвентите с най-значими спортни постижения. Сред тях бяха знакови имена от борбата: Станка Златева – двукратна сребърна олимпийска медалистка, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, Радослав Великов – бронзов олимпийски медалист и световен шампион и Николай Дачев – треньор на националния отбор за кадети. И тримата се дипломираха в магистърската програма „Спорт за високи постижения“.

Дипломата си за магистър получи и кондиционният треньор Георги Пенков – участник в две Олимпиади, рекордьор на Гинес за коремни преси, работил с успешната бадминтонистка Линда Зечири.

Той получи аплодисментите на залата не само заради успехите си в спорта, но и за смелото решение да бъде студент в достолепна възраст, тъй като догодина ще навърши 80 години. Дипломиран магистър на НСА вече е и спортният журналист Станимира Атанасова.

тагове: