Начало Борба Трима българи стартират в свободния стил на Световното до 23 години

Трима българи стартират в свободния стил на Световното до 23 години

Трима българи стартират в свободния стил на Световното до 23 години
0

България ще бъде представена от 3 състезатели в свободния стил в днешния ден на Световното първенство по борба до 23 години, което продължава в сръбската столица Белград.

В категория до 65 кг Стилян Илиев започван директно от 1/8-финалите като негов противник там ще бъде Ахмед Барама от Саудитска арабия. При успех, на 1/4-финалите го очаква победителя от сблъсъка Джулакидзе (Грузия) – Торес (Канада).

При 79-килограовите на тепиха в Белград ще ни представя Октай Хасан. Той също започва от 1/8-финалите като първият му противник ще стане ясен след битките в квалификациите на категорията. Той ще бъде някого измежду Савадухи от Иран или Вики (Индия).

Цветан Евтимов ще започне срещу Зурико Урташвили от Грузия на 1/8-финалите при 97-килограмовите.

Победа ще го изпрати срещу беларусина Палюченко или Азарпира от Иран.

За момента страната ни няма нито едно спечелено отличие на шампионата на планетата до 23 години, който се провежда в Белград.

Схватките може да следите на следните линкове ТУК и ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".