Начало Борба Стивсън спечели трета поредна колежанска титла (СНИМКИ)

Стивсън спечели трета поредна колежанска титла (СНИМКИ)

Стивсън спечели трета поредна колежанска титла (СНИМКИ)
0

Гейбъл Стивсън, олимпийски шампион в категория до 125 кг в свободния стил, спечели трета поредна колежанска титла на „BIG Ten Tournament“.

Борецът надделя над най-големия си съперник на тепиха в колежанското първенство на САЩ – Тони Касиопи финала на турнира, в който участват най-добрите 10 щатски университета.

Стивсън беше награден и с приза спортист на годината за 2022 година.

Въпреки това неговият университет от Минесота не успя да спечели отборната титла, завършвайки на 6-о място с актив от 78.5 точки. Шампион стана отборът на Мичиганския университет. Те постигнаха 143.5 точки.

„3 пъти шампион на „BIG Ten Tournament“ и борец на годината…благословен“, написа Стивсън в профила си в Instagram, добавяйки снимки с приза.

На Стивсън му предстои последен турнир в колежанското първенство, който ще се проведе в Детройт.

„Оценявам цялата любов от изминалия уикенд! Нямам търпение всички да станете свидетели на този последен танц на турнира на NCAA.. Ще се видим в Детройт“, написа олимпийският шампион.

Това е и негово прощално състезание в борбата – тазгодишния колежански шампионат по борба. Причината е, че най-изненадващият олимпийски шампион в борбата от Игрите в Токио ще се насочи към кеча.

Той подписа предварителен договор със Световната федерация по кеч – WWE. Гейбъл дори получи и друг контракт с компанията на Винс Макмеън – „NIL“ („Next in line“ – „Следващият на линия“).

Правилата по него позволяват на спортистите от колежа да печелят от своята слава и знаменитост. Тази програма за развитие позволява на WWE да започне взаимоотношения със спортисти по-рано от всякога, като им дава ресурси за изграждане на своите брандове и да придобият медийно обучение, както и достъп до центъра за подготовка на WWE, който се намира в Орландо.

Припомняме, че Стивсън заяви, че иска първо да приключи образованието си и след това да се насочи към развлекателния спорт.

Гейбъл Стивсън е роден на 31 май 2000 година и е първият олимпийски шампион в борбата, роден през 21 век. Той има общ баланс от 35 победи и 6 загуби в своята кариера на борец.

Стивсън се намира в серия от 20 поредни успеха (без успехите на колежанско ниво) като последното му поражение датира от 11 август 2019 година – от узбека Касанбой Рахимов с 0:12 в схватката за златото на силния международен турнир „Медвед“.