Начало Борба Световна шампионка по борба: Иска ми се да ме оставят да тренирам (ВИДЕО)

Световна шампионка по борба: Иска ми се да ме оставят да тренирам (ВИДЕО)

Световна шампионка по борба: Иска ми се да ме оставят да тренирам (ВИДЕО)
0

Аделин Грей, една от най-титулуваните състезателки по борба в света в момента, изпитва носталгия към тренировките във фитнеса. Американката, която е петкратна световна шампионка, изрази възмущението си от това, че не може да тренира в нормални условия, поради пандемията от коронавирус, обхванала цял свят.

Заразата се разпространява най-бързо и с най-много заболели и починали в САЩ. По последни данни на статистиките на университета „Джонс Хопкинс“ Щатите са на първо място по заболели – 2 549 028 души, от които 125 803 починали (отново първо място в цял свят).

Липсва ми този истински фитнес. Иска ми се да ме оставят да тренирам. Чувствам, че бихме могли да направим повече, за да предоставим на мен и на много други олимпийски надежди достъп до безопасна подготовка, написа Грей в профила си в Instagram, добавяйки видео от нейна тренировка във фитнеса, проведена преди пандемията.

 Аделин Грей е номер 1 в историята на САЩ по отношение на спечелени световни титли в спорта борба. Пет пъти тя е ставала шампионка на планетата (2012г., 2014г., 2015г., 2018г., 2019г.) в три категория – до 67 кг, до 75 кг. и до 76 кг. 29-годишната боркиня има и още два бронза от световни първенства (2011г. и 2013г.).

Американката има и спечелен златен медал в категория до 75 кг. на Панамериканските игри, провели се през 2015 г. , а на шампионати на Панамерика, 29-годишната състезателка взима злато през 2019 г. и сребро през настоящата (отказване поради контузия във финала). Грей е с баланс от 37 успеха и само 4 поражения до момента в кариерата си.