Начало Борба Аделин Грей очаквала олимпийски финал в Токио в днешния ден

Аделин Грей очаквала олимпийски финал в Токио в днешния ден

Аделин Грей очаквала олимпийски финал в Токио в днешния ден
0

Аделин Грей, която е една от най-титулуваните състезателки по борба в света в момента, заяви в социалните мрежи, че е очаквала в днешния ден да се бори за златото, в категория до 76 кг., на Олимпийските игри в Токио.

Припомняме, че най-големият спортен форум на планетата трябваше да се състои това лято от 24 юли до 9 август, но заради пандемията от коронавирус, обхванала целия свят, Игрите бяха отложени за първи път в своята история. Те трябва да се проведат между 23 юли и 8 август 2021 година.

Мислех, че днес щях да бъда на олимпийски финал. Мислех, че щях да се боря срещу японка в Токио, заобиколена от моето семейство и треньори. Притеснявах се дали родителите и съпругът ми имат билети. Притеснена от борбата и щастлива от възможността. Гаден коронавирус. Иска ми се планът ми да не се беше разкъсал и да се връщам назад. Иска ми се да бях там. Все още поддържам тази мечта, но не съм доволна от тази седмица“, написа гневно Грей в профила си в Instagram.

Аделин Грей е номер 1 в историята на САЩ по отношение на спечелени световни титли в спорта борба. Пет пъти тя е ставала шампионка на планетата (2012г., 2014г., 2015г., 2018г., 2019г.) в три категория – до 67 кг, до 75 кг. и до 76 кг.. 29-годишната боркиня има и още два бронза от световни първенства (2011г. и 2013г.). Американката има и спечелен златен медал в категория до 75 кг. на Панамериканските игри, провели се през 2015 г. , а на шампионати на Панамерика, 29-годишната състезателка взима злато през 2019 г. и сребро през настоящата (отказване поради контузия във финала). Грей е с баланс от 37 успеха и само 4 поражения до момента в кариерата си.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".