Начало Борба Трилогията, която всички очакват

Трилогията, която всички очакват

Трилогията, която всички очакват
0

Световното първенство по борба за мъже и жени започва утре в Нурсултан.

В столицата на Казахстан ще се събере световният елит в този древен и митичен спорт, за да се види кой как къде и какво е направил в подготовката си за голямата сцена догодина.

Има обаче една категория, която събира погледите на всички. В свободния стил при 97-килограмовите са двамата най-свирепи свободняци, които скоро са се раждали. А за да е още по-голяма „класиката“ – единият е руснак, другият американец.

Разбира се, става въпрос за Олимпийските и световни шампиони Кайл Снайдер и Абдулрашид Садулаев.

twitter.com

23-годишният Снайдер влиза в шампионата под номер 1, докато връстникът му от Дагестан е втори в схемата. Очаквано и двамата са поставени в различни потоци и ако следваме логиката, то ще имаме трети финал на Световно първенство между тези двамата.

Досега резултатът е равен – победа за Снайдер през 2017 г. в Париж и победа за Садулаев през 2018 г. в Будапеща. Това можеше да бъде и четвърта среша между тях, но за съжаление руснакът не присъства нито на „Дан Колов – Никола Петров“ в Русе, нито на „Яшар Догу“ в Истанбул, където големият му опонент премина през конкуренцията и грабна златото.

Засега годината е повече от успешна и за двамата. Садулаев прибави трета Евро титла и второ злато от Европейски игри, докато Снайдер завоюва първото място на Пан Американските игри и Пан Американското първенство.

twitter.com

Каквото и да се случва, ще бъде интересно. Бронзов медал ще бъде приет и от двамата като чудовищен провал в навечерието на Олимпийските игри в Токио. Голямата сцена! Но дотогава има достатъчно време. Нека първо да видим (и да се помолим) ще има ли генерална репетиция или ще трябва да почакаме.

Дано не!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.